Лека пудингова торта

Лека пудингова торта
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 4
06/05/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
5
"Лека пудингова торта, която може да бъде при вас за има-няма 20 минути"

Необходими Продукти

  • за пудинга
  • прясно мляко - 2 и 1/2 ч.ч.
  • захар - 1/3 ч.ч.
  • есенция ванилия
  • жълтъци - 2бр
  • царевично нишесте - 3 ч.л.
  • още
  • орехи - към 100 г
  • топинг карамел
  • бисквити
  • кокосови стърготини
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Много е лесно да се отвори готовия пакет пудинг, добави млякото и кремът е направен, но аз ви предизвиквам да направим домашен пудинг. Много е лесно даже!

В касеролка сложете прясното мляко, като заделите половината чаша.

Добавете захарта и ванилията. Изчакайте да заври.

През това време разбийте жълтъците с заделеното мляко и царевичното нишесте.

Добавете го на тънка струйка в касеролата, като не спирате да бъркате. Намалете котлона и изчакайте да се сгъсти ваниловият пудинг.

Оставете да изстине леко за 10 минути.

В тавичка подредете един ред бисквити. Сложете от домашния крем, малко кокосови стърготини и малко орехи.

Отново бисквити и така до изчерпване продуктите, като завършите с крем.

Готовата класическа бисквитена торта поръсете с орехи и оставете в хладилника за няколко часа.

Сервирайте лека пудингова торта с топинг карамел.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: