Начин на приготвяне
Сложете 4-те яйца на стайна температура в миксера и започнете да ги разбивате, добавете 100 грама кристална захар, ванилиновото саше и работете дълго време, за да се получи бухнала, пенлива, сламеножълта смес.
Добавете 60 мл олио или зехтин и с шпатула 50 грама пресято бяло брашно, щипка сол, като внимавате да не спадне сместа сместа.
Изсипваме нашето тесто в квадратна тава, застлана с хартия за печене и печем на 180 градуса за 10-15 минути.Когато се изпече, извадете тавата от фурната, поставете чиста кърпа и поставете основата. Отстранете пергаментовата хартия, която ще се отдели лесно.
Още горещо, се навива на руло и се оставя да изстине, покрито с кърпа.
Сметаната се разбива с 50 грама пудра захар, добавя се маскарпоне, разбърква се до хомогенна смес . Отцедете прасковите от компота и ги нарежете на кубчета.
Развийте пандишпановия блат, намажете с крема маскарпоне и поръсете с нарязаните на кубчета праскови.
Поставете в хладилника за един час.
Украсете по желание с парченца сметана и резенчета праскова в сироп.
Нашето руло с крем маскарпоне и праскови е готово.
Можете да използвате компот от кайсии за същата рецепта. Можете да ползвате само маскарпоне в рецептата, като го разбиете леко и добавите нарязаните плодове.
Насладете се, до следващата рецепта!