Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сладки рула»Руло с маскарпоне и компот от праскови

Руло с маскарпоне и компот от праскови

IvelinaIvelina
Мастър Шеф
6478k2k4
Руло с маскарпоне и компот от праскови3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
Порции
8
"Руло с праскови и маскарпоне - мекичко и много вкусно"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • захар - 100 г кристална
  • брашно - 50 г бяло
  • олио - 60 мл зехтин
  • сол - 1 щипка
  • ванилин - 1 пакетче или ванилово саше
  • за пълнежа
  • маскарпоне - 250 грама
  • сметана - 250 грама за разбиване, за десерти
  • пудра захар - 50 грама
  • компот - 1 буркан, от праскови
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете 4-те яйца на стайна температура в миксера и започнете да ги разбивате, добавете 100 грама кристална захар, ванилиновото саше и работете дълго време, за да се получи бухнала, пенлива, сламеножълта смес.

Добавете 60 мл олио или зехтин и с шпатула 50 грама пресято бяло брашно, щипка сол, като внимавате да не спадне сместа сместа.

Изсипваме нашето тесто в квадратна тава, застлана с хартия за печене и печем на 180 градуса за 10-15 минути.Когато се изпече, извадете тавата от фурната, поставете чиста кърпа и поставете основата. Отстранете пергаментовата хартия, която ще се отдели лесно.

Още горещо, се навива на руло и се оставя да изстине, покрито с кърпа.

Сметаната се разбива с 50 грама пудра захар, добавя се маскарпоне, разбърква се до хомогенна смес . Отцедете прасковите от компота и ги нарежете на кубчета.

Развийте пандишпановия блат, намажете с крема маскарпоне и поръсете с нарязаните на кубчета праскови.

Поставете в хладилника за един час.

Украсете по желание с парченца сметана и резенчета праскова в сироп.

Нашето руло с крем маскарпоне и праскови е готово.

Можете да използвате компот от кайсии за същата рецепта. Можете да ползвате само маскарпоне в рецептата, като го разбиете леко и добавите нарязаните плодове.

Насладете се, до следващата рецепта!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка: