Начин на приготвяне
Подготовка на пандишпанов блат: Разбийте жълтъците и захарта (на най-високата скорост). Към сместа се добавят пресятото брашно (два пъти и се разбърква отдолу нагоре).
Разбийте до побеляване белтъците с другата доза захар. По желание, можете да добавите 20 г какао към сместа с брашното, аз този път реших, да е без какао.
Разстелете лист пергаментова хартия върху тава за печене, моя размер е 30х40см, изсипете сместа и печете на 180 градуса с вентилатор за 7 минути, но я извадете от фурната само, след като сте направили тест с клечка за зъби, защото е възможно, още минута, две, да са необходими .
След това веднага поръсете с малко захар и покрийте със стреч фолио, за да не се изпари влагата в тестото.
Оставете леко да изстине, навийте на руло и запечатайте с фолио до готовност за употреба, което препоръчвам да правите през деня.
Пълнеж: Охладете сметаната и купата на миксера, тази стъпка е от съществено значение за сигурен резултат.
Разбийте до получаване на устойчива смес, добавете нутелата и разбийте още минута. Разтворете пандишпановия блат върху фолиото, намокрете го с мляко или уиски, намажете с муса и ако го хапвате на деня, добавете и нарязани ягоди около 200 г, навийте отново с прозрачно фолио и поставете в хладилника за 30 минути.
След изтичане на времето, отстранете фолиото отстрани и украсете с мек ганаш и ягоди.
Мек ганаш: 30 г горещо мляко и в него разтопете 30 г черен шоколад. Можете да увеличите продуктите двойно по избор. С четка намажете цялото руло и го оставете да изстине в хладилника.
Десертът е готов, приберете го в хладилника и го сервирайте студен. Рулото с течен шоколад и ягоди ще има гарантиран успех!
Коментари