Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сладки рула»Руло с течен шоколад и ягоди

Руло с течен шоколад и ягоди

IvelinaIvelina
Мастър Шеф
6478k2k4
Руло с течен шоколад и ягоди
Снимка: Ivelina
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
8 мин.
Общо
48 мин.
Порции
8
"Пухкаво руло с течен шоколад и ягоди"

Необходими Продукти

  • за блата
  • брашно - 100 г
  • захар - 80 г
  • яйца - 4 бр. големи
  • бакпулвер - 1 ч .л.
  • захар - 20 г за разбиване на белтъците
  • За муса
  • течна сметана - 200 г прясна
  • нутела - 200 г или 4 с.л. по избор - течен шоколад с лешници
  • Мек ганаш
  • прясно мляко - 30 г горещо
  • черен шоколад - 30 г
  • Украса
  • ягоди - 250 г (може и в крема)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подготовка на пандишпанов блат: Разбийте жълтъците и захарта (на най-високата скорост). Към сместа се добавят пресятото брашно (два пъти и се разбърква отдолу нагоре).

Разбийте до побеляване белтъците с другата доза захар. По желание, можете да добавите 20 г какао към сместа с брашното, аз този път реших, да е без какао.

Разстелете лист пергаментова хартия върху тава за печене, моя размер е 30х40см, изсипете сместа и печете на 180 градуса с вентилатор за 7 минути, но я извадете от фурната само, след като сте направили тест с клечка за зъби, защото е възможно, още минута, две, да са необходими .

След това веднага поръсете с малко захар и покрийте със стреч фолио, за да не се изпари влагата в тестото.

Оставете леко да изстине, навийте на руло и запечатайте с фолио до готовност за употреба, което препоръчвам да правите през деня.

Пълнеж: Охладете сметаната и купата на миксера, тази стъпка е от съществено значение за сигурен резултат.

Разбийте до получаване на устойчива смес, добавете нутелата и разбийте още минута. Разтворете пандишпановия блат върху фолиото, намокрете го с мляко или уиски, намажете с муса и ако го хапвате на деня, добавете и нарязани ягоди около 200 г, навийте отново с прозрачно фолио и поставете в хладилника за 30 минути.

След изтичане на времето, отстранете фолиото отстрани и украсете с мек ганаш и ягоди.

Мек ганаш: 30 г горещо мляко и в него разтопете 30 г черен шоколад. Можете да увеличите продуктите двойно по избор. С четка намажете цялото руло и го оставете да изстине в хладилника.

Десертът е готов, приберете го в хладилника и го сервирайте студен. Рулото с течен шоколад и ягоди ще има гарантиран успех!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Да беше написала смесват ли се двете смеси , да не сме гадатели
04.01.2024 18:58