Начин на приготвяне
В купа разбиваме яйцата и захарта с миксер на пухкав крем.
Добавяме олиото и разбъркваме със силиконова шпатула. После прибавяме пресятото брашно и отново разбъркваме.
Накрая слагаме готовата нарязана ябълка и пак объркваме добре. Тази смес сипваме в тава с размери 30/26, като предварително сме сложили хартия за печене, която сме намазали с малко олио.
Печем за 15-20 минути на 180 °C във фурната. Още горещ обръщаме блата върху друг лист хартия на плот.
Внимателно отлепяме хартията, с която сме пекли. Навиваме на руло и оставяме да се охлади напълно.
През това време приготвяме крема, като в купа разбиваме заквасена сметана и течен шоколад с миксер.
Когато блатът се охлади, го развиваме внимателно и го намазваме обилно с една част от крема. Поръсваме с част от орехите и завиваме отново на руло.
Слагаме ябълковото руло в подходящ поднос и го намазваме с останалия крем навсякъде.
Поръсваме с другите орехи и прибираме вкусно сладко руло в хладилника да стегне.
Аз го направих снощи, но ако не искате да чакате, може да си хапнете от ябълковото руло с течен шоколад още след час.
Източник: Цветомира Пенкова - Кулинарна Мрежа