Начин на приготвяне
В купа с миксер се разбиват яйцата със захарта и лъжичка кафе еспресо.
Когато сместа побелее и захарта се разтопи, прибавяме брашно, смесено с бакпулвера.
Разбърква се кексова смес и сипваме върху хартия в тава с размери 32 на 26 см.
В загрята фурна 180°C печем блата до суха клечка около 15 минути и изваждаме върху влажна кърпа, като се обръща.
Сваля се хартията и навиваме на руло.
Теченият шоколад да е на стайна температура, този е бял с кафяв - с вилица го разбърках да се смесят двата цвята.
Намазвам пандишпановия блат със 150 г течен шоколад и навиваме руло.
Поставя с приготвеното сладко руло е в поднос и в хладилника за 30 минути.
Изваждаме, поръсва се с пудра захар и декорираме пандишпаново руло с течен шоколад с резени ягоди.
Вкусно и лесно за празничния 24 май!
Да ви е сладко!
Коментари