Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сладки рула»Пандишпаново руло с течен шоколад

Пандишпаново руло с течен шоколад

Пандишпаново руло с течен шоколад
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
10
"Топящо се в устата пандишпаново руло с течен шоколад, което хапваме до насита"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр. едри
  • кафе - 1 с.л. еспресо
  • захар - 100 г
  • брашно - 100 г
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • течен шоколад - Финети бял и кафяв
  • ягоди
  • пудра захар
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа с миксер се разбиват яйцата със захарта и лъжичка кафе еспресо.

Когато сместа побелее и захарта се разтопи, прибавяме брашно, смесено с бакпулвера.

Разбърква се кексова смес и сипваме върху хартия в тава с размери 32 на 26 см.

В загрята фурна 180°C печем блата до суха клечка около 15 минути и изваждаме върху влажна кърпа, като се обръща.

Сваля се хартията и навиваме на руло.

Теченият шоколад да е на стайна температура, този е бял с кафяв - с вилица го разбърках да се смесят двата цвята.

Намазвам пандишпановия блат със 150 г течен шоколад и навиваме руло.

Поставя с приготвеното сладко руло е в поднос и в хладилника за 30 минути.

Изваждаме, поръсва се с пудра захар и декорираме пандишпаново руло с течен шоколад с резени ягоди.

Вкусно и лесно за празничния 24 май!

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
☺️
11.08.2022 17:58