Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Кашкавал на фурна»Кашкавал на фурна с коприва

Кашкавал на фурна с коприва

Кашкавал на фурна с коприва
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Комбинацията между кашкавал и коприва е едно от нещата, които ни накараха да се усмихнем днес"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 200 мл
  • сол - на вкус
  • черен пипер - 2 щипки
  • сушена коприва - 2 с.л.
  • извара - 200 г
  • кашкавал - 200 г настърган
  • яйца - 3 бр.
  • бакпулвер - 1 пълна ч.л.
  • брашно от лимец - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се разбиват яйцата с малко сол и черен пипер на вкус. Добавя се извара, настърган кашкавал, сушена коприва.

Разбърква се с вилица, прибавяме брашно от лимец и бакпулвера.

Опитва се има ли нужда от сол и сипваме сместа в малка правоъгълна тавичка за кекс върху хартия за печене.

Печем запеканката в загрята фурна на 180 градуса до хубав златист цвят около 25-35 минути, докато забита клечка е суха.

Изважда се, добре е да се охлади и тогава се нарязва, но аз срязах още топло.

Кашкавалът на фурна с коприва е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: