Торта с еритритол

IvelinaIvelina
Мастър Шеф
6478k2k4
Торта с еритритол
Снимка: Ivelina
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
65 мин.
Порции
8
"Торта с еритритол за вашия специален повод"

Необходими Продукти

  • бадемово брашно - 1 1/2 ч.ч. бланширано
  • кокосово брашно - 1/2 ч.ч.
  • бакпулвер - 2 ч.л.
  • сол - 1/4 ч.л.
  • краве масло - 3/4 ч.ч. или без млечни продукти
  • еритритол - ½ ч.ч. на прах или гранулиран подсладител
  • яйца - 4 големи
  • бадемово мляко - 1/2 ч.ч. може да използва всяко мляко
  • ванилия - 1 ч.л. екстракт
  • крем
  • еритритол - 75 г ( ½ ч.ч.) на прах
  • жълтъци - 4 бр. яйчени
  • кокосово мляко - 360 мл (1.5 ч.ч.) (или бадемово ванилено мляко)
  • нишесте от тапиока - 2 с.л. или маранта на прах
  • ванилова есенция - 1 ч.л (или ванилови зърна)
  • сол - щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голяма купа смесете еритритола, жълтъците, тапиока или маранта и солта. Ще получите светложълта кремообразна паста.

В малка тенджера изсипете кокосовото мляко и загрейте на среден огън, докато започне да бълбука. След това изключете котлона.

Вземете една чаша горещо мляко и бавно го изсипете в сместа с жълтъци. Разбъркайте, за да комбинирате.

След като се добави млякото, изсипете яйчената смес в останалата смес в тенджерата, добавете ванилията и разбъркайте, за да се комбинират отново.

Поставете тигана обратно на среден огън. Разбивайте непрекъснато.

Сладкарският крем ще започне да изглежда рядък и пенлив, но в крайна сметка ще започне да се сгъстява след няколко минути. След като се сгъсти до консистенция на пудинг, веднага изключете котлона.

Прехвърлете сладкарския крем в цедка, за да го прецедите. Това ще го направи гладък.

Покрийте със стреч фолио и го оставете да изстине до стайна температура и след това го охладете в хладилник до готовност за пълнене на тортата или докато изпечете блатовете.

Приготвяне на блата: Загрейте фурната до 180°C. Постелете две 20 см тави с пергаментова хартия за печене и оставете настрана.

В купа за смесване добавете бадемовото брашно, кокосовото брашно, бакпулвера и солта и разбъркайте добре. Заделете.

В миксер или обикновен ръчен миксер, разбийте маслото и захарта си до пухкавост около 8 минути. Добавете яйцата едно по едно и разбийте добре до пълното им поемане.

Добавете млякото и екстракта от ванилия, докато се комбинират. Добавете сухите съставки и разбийте до кремообразна консистенция.

Разпределете равномерно тестото в двете форми за торта и изгладете блатовете. Печете около 22-25 минути или докато шишът излезе чист. Оставете да изстинат напълно.

След като изстинат блатовете, ги напълнете с любимия си ванилов крем. Декорирайте диетичната торта с кокосови стърготини и плодове по избор.

Насладете се на вкусна нисковъглехидратна торта с еритритол.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: