Начин на приготвяне
В голяма купа смесете еритритола, жълтъците, тапиока или маранта и солта. Ще получите светложълта кремообразна паста.
В малка тенджера изсипете кокосовото мляко и загрейте на среден огън, докато започне да бълбука. След това изключете котлона.
Вземете една чаша горещо мляко и бавно го изсипете в сместа с жълтъци. Разбъркайте, за да комбинирате.
След като се добави млякото, изсипете яйчената смес в останалата смес в тенджерата, добавете ванилията и разбъркайте, за да се комбинират отново.
Поставете тигана обратно на среден огън. Разбивайте непрекъснато.
Сладкарският крем ще започне да изглежда рядък и пенлив, но в крайна сметка ще започне да се сгъстява след няколко минути. След като се сгъсти до консистенция на пудинг, веднага изключете котлона.
Прехвърлете сладкарския крем в цедка, за да го прецедите. Това ще го направи гладък.
Покрийте със стреч фолио и го оставете да изстине до стайна температура и след това го охладете в хладилник до готовност за пълнене на тортата или докато изпечете блатовете.
Приготвяне на блата: Загрейте фурната до 180°C. Постелете две 20 см тави с пергаментова хартия за печене и оставете настрана.
В купа за смесване добавете бадемовото брашно, кокосовото брашно, бакпулвера и солта и разбъркайте добре. Заделете.
В миксер или обикновен ръчен миксер, разбийте маслото и захарта си до пухкавост около 8 минути. Добавете яйцата едно по едно и разбийте добре до пълното им поемане.
Добавете млякото и екстракта от ванилия, докато се комбинират. Добавете сухите съставки и разбийте до кремообразна консистенция.
Разпределете равномерно тестото в двете форми за торта и изгладете блатовете. Печете около 22-25 минути или докато шишът излезе чист. Оставете да изстинат напълно.
След като изстинат блатовете, ги напълнете с любимия си ванилов крем. Декорирайте диетичната торта с кокосови стърготини и плодове по избор.
Насладете се на вкусна нисковъглехидратна торта с еритритол.