Начин на приготвяне
Запечете овесените ядки в сух тиган за 2-3 минути, докато сменят цвета си, бъркайки непрекъснато.
Прибавете към тях кафявата захар и продължете да бъркате, докато захарта се стопи и ядките се карамелизират. След това оставете да се охладят.
Прибавете към цеденото мляко меда и семената от чия и разбъркайте.
Нарежете на дребни парчета 1 малък банан и ягодите. Заделете 3 цели ягоди за декорация.
Към киселото мляко добавете банана и овесените ядки и разбъркайте. От овесените ядки заделете малка част, за да поръсите свежия плодов крем.
На дъното на десертни чаши сложете резени ягоди. Покрийте ги с част от крема. Отгоре добавете още един ред ягоди и крем.
Накрая поръсете със заделените карамелизирани овесени ядки и сложете по 1 ягода.
Приберете десерта в хладилник за няколко часа.
Много бърз и вкусен нискокалоричен десерт с ягоди и банан, подходящ за цялото семейство.
Бон Апети!