Южноиталиански пай

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6302k
Южноиталиански пай2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6-8

Необходими Продукти

  • Маслено тесто
  • брашно - 2 ч.ч., (300 г)
  • сол - ½ ч.л.
  • масло - ½ ч.ч. (125 г), на парченца
  • вода - 4 - 6 с.л., ледена
  • жълтъци - 2 бр.
  • Плънка
  • картофи - 1 кг, сварени и пюрирани
  • масло - 1/2 ч.ч. (125 г), разтопено
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • яйца - 1 бр.
  • жълтъци - 1 бр.
  • пармезан - 1/2 ч.ч. (60 г)
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

След като се подготви тестото, се оставя да се охлажда в хладилника около 30 мин. Фурната се загрява предварително до 180 градуса.

Маже се форма за пай 25 см, която се покрива с хартия за печене. Хартията се маже с масло, а тестото се разстила на кръг.

Картофите, маслото, млякото, яйцето, жълтъкът се разбъркват и се покрива тестото с получената смес. Пече се около 40-45 мин. или докато промени цвета си в златистокафяв.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
51
43
30
20
10
Дай твоята оценка: