Картофен пай

Gergana TsvetanovaGergana Tsvetanova
Готвач
4453k7182
Картофен пай
Снимка: Gergana Tsvetanova
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Овчарският пай си намери майстора в лицето на този невероятно вкусен картофен пай"

Необходими Продукти

  • ЗА КАРТОФЕНАТА СМЕС
  • картофи - 2 кг
  • яйца - 2 бр.
  • олио - 1/3 ч.ч.
  • сол - 1 с.л.
  • черен пипер
  • чубрица
  • червен пипер - 1 к. л.
  • индийско орехче
  • ЗА ПЛЪНКАТА
  • кайма - 250 г
  • гъби - 300 г
  • лук - 2 глави кромид
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • лютеница - 2 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • мащерка
  • Още
  • кашкавал - 200 г
  • галета - 3 - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и сварете картофите в подсолена вода. Намачкайте ги или ги минете през преса. Смесете с яйцата, олиото и подправките.

Разделете сместа на две части. Пригответе плънката като запържите каймата, гъбите и лука нарязани на филийки. Овкусете с подправките.

Намаслете дъното и стените на тавичката в която ще печете пая.Разстелете едната част от картофената смес, върху нея разпределете плънката.

Отгоре покрийте с останалата картофена смес. Поръсете с галета и настърган кашкавал. Печете ястието на 190 градуса за 20 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: