Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Гюзлеми»Гюзлеми с турски кори

Гюзлеми с турски кори

Дони НикиДони Ники
Иноватор
3705k1k3
Гюзлеми с турски кори
Снимка: Дони Ники
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
5
"Гюзлеми с турски кори - за половин час имате истинско изкушение"

Необходими Продукти

  • турски кори - 1 пакет (5 - 6 кори)
  • сирене - около 400 г (според предпочитанията)
  • краве масло - 250 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всяка кора се намазва обилно с разтопено масло, поръсва се натрошеното сирене и се сгъва на плик гюзлеме.

Пече се на оребрен тиган или скара (може и във фурната) на среден огън, за да не прегорят отвън, а вътре да останат тиклави.

Когато се изпекат, гюзлемите с турски кори се намазват отгоре с масло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: