Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Пица по Севастополски

Пица по Севастополски

Яница НиколоваЯница Николова
Мастър Шеф
5403k9436
Пица по Севастополски
Снимка: Яница Николова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
70 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
85 мин.
Порции
4
"Богата Пица по Севастополски - обожават я у дома"

Необходими Продукти

  • Тесто
  • мая - 1/ 2 куб. 
  • яйца - 1 малко
  • олио - 3 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • сода за хляб - 1 щипка
  • кисело мляко - 1 с.л.
  • вода - Около 150 мл
  • брашно - около 350 г
  • Още
  • шунка - 1 опак. Слайс
  • домати - 200 мл от консерва, пасирани 
  • кашкавал - 250 г
  • черен пипер - смлян
  • чубрица - или риган по избор
  • Чеснов сос с майонеза
  • кисело мляко - 6 с.л.
  • майонеза - 3 с.л. 
  • чесън - 3 скилидки, пресовани 
  • копър - 1 ч.л., нарязан 
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесва се меко тесто и се оставя покрито за около 1 час. После се раздърпва с намазнени ръце върху хартия за печене.

Гарнира се с доматите, предварително почистени от люспата и пасирани, нарязаната шунка на кубчета и настърган на едро кашкавал.

Поръсва се с подправките и тънка струя олио или зехтин.

Пече се домашна пица на 220°C загрята фурна за 15-20  минути. 

Сервира се пица по Севастополски с чеснов сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: