Начин на приготвяне
Замесва се меко нелепнещо тесто от продуктите. Оставя се да втаса около 30 минути.
Сосът се прави, като морковите се сваряват и намачкват, слагат се с доматите да врят до сгъстяване.
В друг съд се слага малко олио, запържва се чесъна, чушката, лук, ситно нарязани и изварените домати и моркови. Вари се до получаване на гъста паста. Оставя се да изстине.
Пилешкото филе се нарязва на малки късчета, разбърква се с черен пипер, червен и сол на вкус. Запържва се за 10-15 минути в загрято олио.
Чушките и лукът се нарязват на парченца.
Взима се тава, намазва се с олио и се разстила тестото на тънък блат. Намазва се със соса, настъргва се кашкавал на ситно, слага се пилешкото, чушките, лука и маслини, отгоре обилно се настъргва останалия кашкавал.
Полива се на тънка струя с малко олио и се поръсва черен пипер. Пече се в загрята фурна на 200-220 градуса за 15-20 минути.