Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Пица с пилешко по индийски

Пица с пилешко по индийски

Яница НиколоваЯница Николова
Мастър Шеф
5403k9436
Пица с пилешко по индийски
Снимка: Яница Николова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • Тесто
  • брашно - около 200 - 250 г
  • мая - 1/2 пакетче, суха
  • олио - 1 - 2 с.л.
  • сол - 1 щипка
  • захар - 2 щипки
  • вода - около 1 ч.ч.
  • Сос
  • домати - 4 - 5 с.л., консерва
  • моркови - 1 - 2 бр.
  • сол - на вкус
  • захар - на вкус
  • лук - 1/4 глава
  • чесън - 1 - 2 скилидки
  • чушки - 1/2 бр., червена
  • Гарнитура
  • пилешко филе - около 200 г
  • чушки - 1 бр., червена
  • чушки - 1 бр., зелена
  • чушки - 1 бр., жълта по желание
  • лук - 1/2 гл.
  • маслини - по желание
  • червен пипер - 1 - 2 ч.л.
  • черен пипер
  • сол - на вкус
  • олио
  • кашкавал - около 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесва се меко нелепнещо тесто от продуктите. Оставя се да втаса около 30 минути.

Сосът се прави, като морковите се сваряват и намачкват, слагат се с доматите да врят до сгъстяване.

В друг съд се слага малко олио, запържва се чесъна, чушката, лук, ситно нарязани и изварените домати и моркови. Вари се до получаване на гъста паста. Оставя се да изстине.

Пилешкото филе се нарязва на малки късчета, разбърква се с черен пипер, червен и сол на вкус. Запържва се за 10-15 минути в загрято олио.

Чушките и лукът се нарязват на парченца.

Взима се тава, намазва се с олио и се разстила тестото на тънък блат. Намазва се със соса, настъргва се кашкавал на ситно, слага се пилешкото, чушките, лука и маслини, отгоре обилно се настъргва останалия кашкавал.

Полива се на тънка струя с малко олио и се поръсва черен пипер. Пече се в загрята фурна на 200-220 градуса за 15-20 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: