Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Кюфтета»Пържените кюфтета на баба

Пържените кюфтета на баба

Пържените кюфтета на баба
Снимка: Албена Асенова
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
12
"Бабините пържени кюфтенца са най-вкусни каквото и да си говорим"

Необходими Продукти

  • кайма - 500 г
  • лук - 1 глава
  • стар хляб - или сухар 2 филийки
  • яйца - 1 бр.
  • чубрица - 1 с.л.
  • черен пипер - 1/4 ч.л.
  • захар - 1/ 2 к.л.
  • магданоз - 4 стръка
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • кисело мляко - 2 с.л.
  • брашно - за овалване
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се смесват каймата, нарязаният на ситно лук, едно яйце, сол (ако е необходимо), захарта и подправките-чубрица, черен пипер и нарязан на дребно магданоз.

Добавя се содата, угасена предварително в киселото мляко.

Сухарът се накисва в купичка с топла вода. След като омекне, се отцежда от водата, намачква и прибавя към останалите продукти.

Каймата се омесва и оставя в хладилник за няколко часа.

След това от нея се оформят кюфтенца, които се овалват в брашно и изпържват от двете страни в сгорещено олио.

Пържените кюфтета са най-хубави и най-вкусни, когато се хапват още топли с гарнитура по-желание.

Пържените кюфтета на баба вървят със зелена салата, лютеница, люти чушки чорбаджийки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: