Начин на приготвяне
Зърната на кориандъра и кимиона се запържват на сух тиган на среден огън за около 1 - 2 минути. Счукват се в хаванче (може да се ползват и сухи подправки, но тогава се намалява до 1 ч л за всяка от тях и са по малко ароматни).
В неголяма купа се смесват всички продукти за маринатата.
Цялото пиле се разрязва на 4 части. Леко се отделя кожата на пилешките гърди и бутчета. Пилешкото месо се поставя в плик и се залива с маринатата. Пакетът се завързва плътно и се обръща няколко пъти, за да може пилешкото месо да се покрие равномерно с маринатата. Оставя се да се маринова 2 - 8 часа. Хладилник. .
Пече се на скара или във фурната: месо без кост за 10 - 15 минути, месо с кост за 35 - 40 минути, като се обръща на всеки 5 минути.
Готовото ястие се поставя в купа и се покрива за 5 минути с алуминиево фолио.
Сервира се с кокосов ориз и салата от краставици.