Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Бяла риба със сос по гебеджански

Бяла риба със сос по гебеджански

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
3144384
Бяла риба със сос по гебеджански1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • риба - 5 филета бяла риба
  • лук - 1 глава, голяма
  • лимони - 2 бр.
  • копър - 1 връзка
  • черен пипер - 10 зърна
  • олио - 2 с.л.
  • сол
  • сметана - 3 с.л. заквасена
  • масло - 1 бучка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете единия лимон и лука на шайби. Накълцайте лука и дръжките на копъра. Сложете всичко да ври във вода, добавете и подправките.

След 3 минути прибавете рибата и оставете да къкри още 4 минути. През това време смесете сметаната, маслото, сока от другия лимон, надребнените листа от копъра и малко сол.

Разбъркайте соса и варете 4 минути. Извадете рибата и я поставете в подходяща чиния. Отгоре залейте с получения сос. Аранжирайте с резен лимон.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: