gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Панакота»Панакота от карамелени бонбони за двама

Панакота от карамелени бонбони за двама

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k29k15k12k11
Панакота от карамелени бонбони за двама
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 7
14/05/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
2
"Панакота от карамелени бонбони за двама - за нула време се приготвят"

Необходими Продукти

  • сметана - 100 мл 35% (+ 1 - 2 с.л. за карамела)
  • прясно мляко - 100 мл
  • карамелени бонбони - 50 г (тип твърди дъвчащи, за предпочитане от марката Werther`s Original - с масло и захар)
  • желатин - 2 листа, около 4.5 - 5 г
  • захар - 3 с.л. за карамела
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете желатина да се хидратира в студена вода за 3-4 минути или според указанията на производителя.

През това време карамелизирайте захарта с малко сметана, докато получите светъл млечен карамел.

Разсипете го в две алуминиеви формички за крем карамел или панакота. Важно е карамелът да е мек и по-течен, а не да се втвърдява, затова и му слагаме сметаната.

Загрейте прясното мляко със сметаната и карамелените бонбони като бъркате непрекъснато, докато бонбоните се разтопят. Температурата на огъня не трябва да надвишава 90 °C.

След като имате една хомогенна млечно-карамелена смес, дръпнете от огъня и добавете желатина (добре отцеден). Разбъркайте.

Разпределете сместа в двете чашки върху карамела и след като кремчетата изстинат, ги приберете в хладилник за да стегнат (поне 3-4 часа).

За да сервирате, минете с остър нож по краищата на панакотата и обърнете в чинийки. Украсете по ваш вкус.

Лесен и вкусен десерт за двама - панакота от карамелени бонбони за двама!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: