Начин на приготвяне
Брюкселското зеле се почиства и измива. Изцежда се.
Подготвя се намазнена малка караванка. Корите за баница се сгъват на 2 през средата. Разполагат се в караванката като блат и по стените.
Брюкселското зеле се нарязва на 2 половинки. Слага се в голяма купа. Добавя се каймата. Чуква се яйцето. Овкусява се със сол и черен пипер.
Чесънът се почиства и нарязва на 2 през средата по дължина. Всяка част се нарязва на филийки. Добавя се в купата.
Цялата смес се разбърква добре. Удобно е с ръце.
Сместа се изсипва в караванката с блат от кори за баница. Разпределя се.
Пече се във фурната до готовност запеканката с кайма.
Кашкавалът се настъргва. Малко преди да се изкара от фурната се поръсва с кашкавала.
Запеканка с брюкселско зеле и кайма е по-вкусна от вашите очаквания.