Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пуешко месо»Запеканки»Запеканка с брюкселско зеле и кайма

Запеканка с брюкселско зеле и кайма

Запеканка с брюкселско зеле и кайма
Снимка: Виктория Константинова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Запеканка с брюкселско зеле и кайма - опитайте непременно"

Необходими Продукти

  • брюкселско зеле - 400 г
  • кайма - 500 г пушена
  • яйца - 1 бр.
  • кори за баница - 3 бр.
  • олио
  • сол
  • черен пипер
  • чесън - 2 скилидки
  • кашкавал - 150 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брюкселското зеле се почиства и измива. Изцежда се.

Подготвя се намазнена малка караванка. Корите за баница се сгъват на 2 през средата. Разполагат се в караванката като блат и по стените.

Брюкселското зеле се нарязва на 2 половинки. Слага се в голяма купа. Добавя се каймата. Чуква се яйцето. Овкусява се със сол и черен пипер.

Чесънът се почиства и нарязва на 2 през средата по дължина. Всяка част се нарязва на филийки. Добавя се в купата.

Цялата смес се разбърква добре. Удобно е с ръце.

Сместа се изсипва в караванката с блат от кори за баница. Разпределя се.

Пече се във фурната до готовност запеканката с кайма.

Кашкавалът се настъргва. Малко преди да се изкара от фурната се поръсва с кашкавала.

Запеканка с брюкселско зеле и кайма е по-вкусна от вашите очаквания.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: