Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пролетни печени бутчета с бира

Пролетни печени бутчета с бира

Пролетни печени бутчета с бира
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Печени бутчета - чудесно вървят с чаша студена бира"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 9 бр.
  • картофи - 4 бр. едри
  • тиквички - 1 бр.
  • моркови - 2 бр.
  • олио
  • сол
  • червен пипер
  • мащерка
  • чубрица
  • бира - 200 мл или вода
  • меко масло - 60 г меко
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измити и подсушени пилешки бутчета се срязват с нож с два разреза в дебелата част.

Намазват се със смес от олио, сол, черен пипер, а в разрезите сложете по малко меко масло.

Наредете ги в голямата тава от печката върху силиконова подложка, но може и без нея.

Обелени картофи нарежете на парчета заедно с тиквичка и моркови. Овкусете с подправки и разпределете в едната половина на тавата.

Сипете бира /може и с вода/ и печете под фолио 50 минути, свалете фолиото и запечете на 180°C до златиста хрупкава коричка.

С четка може да топите в соса и намазвате месото, за да е сочно пилето с картофи.

Сервира се топло за обяд!

Добър апетит с моите пролетни печени бутчета с бира!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: