Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пилешки бутчета с картофи, гъби и бира

Пилешки бутчета с картофи, гъби и бира

Таня ЛевеноваТаня Левенова
Готвач
2343k6793
Пилешки бутчета с картофи, гъби и бира
Снимка: Reneta Petrova
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
4
"И да не забравите най-важната съставка - бирата, че иначе ще са съвсем обикновени печени бутчета с картофки"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 4 бр.
  • картофи - 4 - 5 бр. средни
  • печурки - 250 г гъби
  • масло - 50 - 60 г
  • бира - 200 мл
  • дафинов лист - 1 бр.
  • черен пипер - на вкус
  • риган - 2 - 3 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките бутчета се сваряват до полуготовност - около 15 мин.

В тава се подреждат картофите, нарязани на колелца, отгоре гъбите, нарязани също на филийки.

Поръсват се с подправките и тази смес се посолява.

Полуготовите бутчета се подреждат върху тях.

Излива се бирата, като се поливат и бутчетата.

Долива се и част от пилешкия бульон, така че течността да стига до бутчетата.

Разпределя се маслото на бучки навсякъде и тавата се поставя във фурната.

На два-три пъти по време на печене бутчетата се обливат с бульона, за да станат по-сочни.

Пекат се около 40 мин на 180 градуса.

Пилешките бутчета с картофи, гъби и бира са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: