Начин на приготвяне
Слагаме сача на котлона да се загрее, намазан обилно с олио.
Пилешката пеперуда режем през средата, а после и всяко парче на две.
Чушките изпичаме, а лука нарязваме на ситно.
Картофите обелваме, нарязваме и изпържваме.
Гъбите подреждаме в намаслена тава, поръсваме със сол и върху всяка гъба поставяме по малко краве масло.
Печем на 220 градуса във фурна.
Когато сачът хубаво се е загрял, слагаме пилешкото месо и оставяме така, докато месото е почти готово.
Поръсваме с настърган кашкавал и изсипваме сметаната.
Поставяме сача във фурната и печем 2-3 минути, докато сметаната се разлее навсякъде по сача.
Поднасяме сача, като отгоре прибавяме пипера, гъбите и пържените картофи, добавяме магданоза и резените лимон.