Бутер-чийз-парфе

Дони НикиДони Ники
Иноватор
3705k1k3
Бутер-чийз-парфе
Снимка: Дони Ники
4 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8
"Бутер-чийз-парфе за гости и специални поводи"

Необходими Продукти

  • бутертесто - 1 бр.(275 г)
  • сладкарска сметана - 400 мл
  • заквасена сметана - 400 г
  • крема сирене - 125 г
  • пудра захар - 150 г
  • желатин - 20 г
  • ягоди - 400 г
  • боровинки - 100 г
  • За декорация
  • ягодов топинг
  • шамфъстък
  • сладкарска сметана - 50 мл
  • пудра захар - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изпекох блат от бутертесто с размер на съда, в който ще го сглобявам (26/15 см) и още 8 квадратчета за горния блат.

Изрезките изпекох и натроших за декорация.

От сладкарска сметана с пудрата захар разбих пухкав крем, добавих крема сиренето и заквасената сметана и разбърках още 2 минути до хомогенизиране.

Желатина се приготвя по описание на опаковката. Изчаквам да се охлади и го прибавям към крема.

Сглобявам по следния начин уникалното парфе: на дъното на съда слагам блата, отгоре изсипвам половината от крема, подреждам плодовете и върху тях изсипах останалия крем.

Заравнявам и подреждам бутер квадратчетата върху крема.

Разбих 50 мл сладкарска сметана с 2 супени лъжици пудра захар и шприцовах розички върху всяко квадратче, боднах по една боровинка.

Изрезките натроших и поръсих между квадратите пастички. Поръсих и шамфъстък, декорирах с ягодов топинг.

Трябва да стегне поне 2 часа нашето бутер-чийз-парфе.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: