Начин на приготвяне
Накиснете желатина в студена вода. През това време сложете сметаната и захарта на слаб огън. Бъркайте докато се разтопи.
Добавете сиренето и бъркайте с телена бъркалка на слаб огън до получаване на еднородна смес. Сместа не трябва да завира.
Махнете от огъня, изстискайте желатина от водата и го добавете към сместа. Разбърквайте до разтварянето му. Сместа се изсипва във форма с диаметър 20 см.
Изчаква се да изстине и отгоре в кръг се нанасят 2 с.л.от шоколада. Него може да замените със сладко или горски плодове.
Изстиналият крем се прибира в хладилник за 5-6 часа. Обръща се върху поднос и се украсява с останалия шоколад.
Лесният Чийз крем е готов.