Начин на приготвяне
Обелете и нарежете зеленчуците поотделно и на ситно, моркова настържете на ренде.
В тиган нагрейте олиото и прибавете нарязаните лук, чесън и настъргания морков, посолете и запържете до омекване.
Прибавете каймата и запържете, докато покафенее и раздроби на гранули.
Следва предварително измития много добре и прецеден ориз, разбъркайте и прибавете обелените и нарязани на ситно домати.
Посолете и поръсете с подправките, разбъркайте сместа. Премахнете тигана от котлона и оставете да се поохлади сместа.
През това време почистете пиперките от кочаните и семената, измийте и подсушете.
Напълнете пиперките със смес, като оставите един пръст разстояние догоре ненапълнени.
В тенджера налейте 4 ч.ч. топла вода, добавете 1 с.л. олио и 1 с.л. доматено пюре, посолете на вкус и разбъркайте.
Наредете пълнените пиперки плътно една до друга в тенджерата с отвора нагоре.
Поставете на умерен огън и варите за около 40-45 минути до готовност на ориза.
Сервирайте пълнени пиперки с кайма и ориз на баба с кисело мляко или направете застройка на останалия им бульон с разбити 1 с.л. кисело мляко и 1 жълтък.
Да ви е сладко!