Начин на приготвяне
Месото си измиваме добре и нарязваме на не големи късове за готвене.
Поставяме тиган на котлона, прибавяме олиото и задушаваме месото, като го обръщаме, за да се задуши от всички страни.
Към него прибавяме ситно нарязания лук, домата обелен и нарязан на ситно, червения пипер и заливаме с топла вода.
На това количество месо - наливаме около 1.5 л вода.
Почистваме си баклата, ако са големи шушулките, ги срязваме на две и ги прибавя към ястието.
Изчакваме да заври ястието и намаляваме степента на котлона, за да остане да къкри тихо.
Варим, докато омекне месото и баклата.
Чак тогава си добавяме картофите и скилидките чесън към яхнията със свинско.
Изваждаме няколко лъжички от бульона от соса, охлаждаме и в него размиваме брашното.
Готовата смес прибавяме към свинското с пресни картофи и бакла, като разбъркваме и отместваме от котлона.