Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Яхнии»Свинско с пресни картофи и бакла (черен боб)

Свинско с пресни картофи и бакла (черен боб)

Свинско с пресни картофи и бакла (черен боб)2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Свинско с картофи и бакла - ама много е вкусно"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1.5 кг
  • бакла - около 1 кг зелена
  • пресни картофи - 5 бр.
  • домати - 1 бр.
  • олио - 3 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • лук - 2 глави стар
  • брашно - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото си измиваме добре и нарязваме на не големи късове за готвене.

Поставяме тиган на котлона, прибавяме олиото и задушаваме месото, като го обръщаме, за да се задуши от всички страни.

Към него прибавяме ситно нарязания лук, домата обелен и нарязан на ситно, червения пипер и заливаме с топла вода.

На това количество месо - наливаме около 1.5 л вода.

Почистваме си баклата, ако са големи шушулките, ги срязваме на две и ги прибавя към ястието.

Изчакваме да заври ястието и намаляваме степента на котлона, за да остане да къкри тихо.

Варим, докато омекне месото и баклата.

Чак тогава си добавяме картофите и скилидките чесън към яхнията със свинско.

Изваждаме няколко лъжички от бульона от соса, охлаждаме и в него размиваме брашното.

Готовата смес прибавяме към свинското с пресни картофи и бакла, като разбъркваме и отместваме от котлона.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: