Начин на приготвяне
За блатовете яйцата се отделят на жълтъци и белтъци. Жълтъците се разбиват с 1/4 от захарта, а белтъците с останалата захар. Жълтъците се смесват с белтъците внимателно.
Прибавя се пресятото брашно и се разбърква с шпатула.
В тавата от фурната се слага хартия за печене и сместа се разпределя - на 1 см дебелина трябва да е. Пече се на 180-190*C около 20 минути или до златист цвят, може да се провери с дървена клечка, не трябва да полепва тесто по нея.
След като се изпече, се срязва през средата вертикално, получават се две правоъгълни платки.
Приготвя се кремът, като прясното мляко и захарта се кипват за 1 -2 минути на котлона, след това се охлажда.
През това време кравето масло се разбива с миксер, прибавя се разтопения шоколад, разбива се и постепенно се добавя охладения млечен сироп. Разбива се, докато се получи пухкав крем с гладка консистенция.
Платките се намазват с крема, следва платка, крем, платка и се завършва с крема от всички страни. Залива се с приготвената глазура.
Глазурата се приготвя, като шоколадът се разтопява и се прибавя олиото, разбърква се добре.
Прибира се в хладилник да стегне и после се нарязва на 16 правоъгълни пасти. Отгоре не се украсяват.
Пастите Добуш от едно време са готови.
Вижте също как да си направите бисквитени пасти или тези неотразими шоколадови пасти.
Коментари