Начин на приготвяне
За блатовете яйцата се отделят на жълтъци и белтъци. Жълтъците се разбиват с 1/4 от захарта, а белтъците с останалата захар. Жълтъците се смесват с белтъците внимателно.
Прибавя се пресятото брашно и се разбърква с шпатула.
В тавата от фурната се слага хартия за печене и сместа се разпределя - на 1 см дебелина трябва да е. Пече се на 180-190*C около 20 минути или до златист цвят, може да се провери с дървена клечка, не трябва да полепва тесто по нея.
След като се изпече, се срязва през средата вертикално, получават се две правоъгълни платки.
Приготвя се кремът, като прясното мляко и захарта се кипват за 1 -2 минути на котлона, след това се охлажда.
През това време кравето масло се разбива с миксер, прибавя се разтопения шоколад, разбива се и постепенно се добавя охладения млечен сироп. Разбива се, докато се получи пухкав крем с гладка консистенция.
Платките се намазват с крема, следва платка, крем, платка и се завършва с крема от всички страни. Залива се с приготвената глазура.
Глазурата се приготвя, като шоколадът се разтопява и се прибавя олиото, разбърква се добре.
Прибира се в хладилник да стегне и после се нарязва на 16 правоъгълни пасти. Отгоре не се украсяват.
Пастите Добуш от едно време са готови.
Коментари