Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пасти»Пасти Добуш от едно време

Пасти Добуш от едно време

Яница НиколоваЯница Николова
Мастър Шеф
5403k9436
Пасти Добуш от едно време
Снимка: Яница Николова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
120 мин.
Порции
16
"Пасти Добуш от едно време - запишете си рецептата"

Необходими Продукти

  • Добуш платки
  • яйца - 5 броя
  • захар - 150 грама
  • брашно - 150 грама
  • Маслено шоколадов крем
  • масло - 215 грама
  • прясно мляко - 100 грама
  • захар - 150 грама
  • шоколад - 50 грама
  • Шоколадова глазура
  • черен шоколад - 85 грама
  • олио - 20 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За блатовете яйцата се отделят на жълтъци и белтъци. Жълтъците се разбиват с 1/4 от захарта, а белтъците с останалата захар. Жълтъците се смесват с белтъците внимателно.

Прибавя се пресятото брашно и се разбърква с шпатула.

В тавата от фурната се слага хартия за печене и сместа се разпределя - на 1 см дебелина трябва да е. Пече се на 180-190*C около 20 минути или до златист цвят, може да се провери с дървена клечка, не трябва да полепва тесто по нея.

След като се изпече, се срязва през средата вертикално, получават се две правоъгълни платки.

Приготвя се кремът, като прясното мляко и захарта се кипват за 1 -2 минути на котлона, след това се охлажда.

През това време кравето масло се разбива с миксер, прибавя се разтопения шоколад, разбива се и постепенно се добавя охладения млечен сироп. Разбива се, докато се получи пухкав крем с гладка консистенция.

Платките се намазват с крема, следва платка, крем, платка и се завършва с крема от всички страни. Залива се с приготвената глазура.

Глазурата се приготвя, като шоколадът се разтопява и се прибавя олиото, разбърква се добре.

Прибира се в хладилник да стегне и после се нарязва на 16 правоъгълни пасти. Отгоре не се украсяват.

Пастите Добуш от едно време са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Колко е голяма тавата, в която се пекат?
24.06.2023 19:00
1
Покажи всички подкоментари