Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други десерти»Еклери»Еклерите от едно време

Еклерите от едно време

Еклерите от едно време
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
15
"И като каже някой -А едно време какви еклери имашеее - ето ги, съвсем същите"

Необходими Продукти

  • вода - 1 ч.ч.
  • сол - щипка
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • яйца - 3 - 4 бр.
  • крем
  • прясно мляко - 500 г
  • захар - 150 г
  • жълтъци - 2 бр.
  • брашно - 2 с.л.
  • сметана - 200 г
  • шоколад - 50 г разтопен
  • масло - 1 ч.л.
  • прясно мляко - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вода и олио се сипват в тенджерка и се слагат на котлона да заври с щипка сол. Когато заври, сипваме брашното и се разбърква на гладко тесто без бучки. Сваля се и леко се охлажда.

Едно по едно прибавяме яйцата, след всяко се разбърква, докато се получи хомогенна смес.

В широка тава от фурната на печката върху тефлонов килим за печене се сипва по 1 с.л. от тестото на разстояние.

Фурната е загрята на 200°C - печем еклерите за 20 минути, без да се отваря вратата, намалява се температурата на 160°C и печем или по-скоро сушим още 10 минути и се изключва печката.

Оставят се във фурната още 5 -10 минути, изваждаме еклерите върху решетка да се охладят.

Приготвя се кремът за еклери, като се разбиват жълтъци със захар, брашно и прясно мляко. Загрява се на котлона и се разбърква, докато сгъсти кремът.

Оставяме да се охлади, после се смесва с разбита сметана.

С нож се срязват през средата еклерите и с пош или лъжица се пълнят с крем.

Нареждаме в поднос, отгоре се заливат с разтопен шоколад, масло и прясно мляко.

Охладените еклери от едно време вече може да се хапват.

Вкусотия от едно време!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: