Начин на приготвяне
Яйца със захарта се разбиват с миксера до побеляване, брашното и какаото се пресяват и се добавят към сместа, разбърква се с шпатула от долу нагоре.
Изсипва се в правоъгълната тава на фурната, покрита с хартия за печене. Пече се на 170 градуса до готовност.
Готовият блат се навива на руло заедно с хартията, изчаква се да се охлади. Отстранява се хартията и се нарязва на парчета около 5 см.
Сладкарската сметана с пудрата захар се разбиват до готовност. Отделят се няколко лъжици за измазване на пастичките отстрани, а към другата се добавя сладкото от ягоди.
Всяко парче се развива и намазва с ягодовата смес и се навива отново на руло. С чистата четка се намазва от всички страни.
Маслото се разбива на максимална мощност за 5 минути, след което се добавя постепенно кондензираното мляко. Разбива се още 7-8 минути. Полученият крем се оцветява с боя, сипва се в еднократен пош с накрайник и се шприцоват цветя и листа.
Пандишпановите пасти с маслени цветя са готови.