Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пасти»Неаполитански маслени пасти с череша Амарена

Неаполитански маслени пасти с череша Амарена

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k10k3k1
Неаполитански маслени пасти с череша Амарена
Снимка: marcheva14
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
10
"Поканете гости или поглезете себе си с неаполитански маслени пасти - даваме ви рецептата веднага"

Необходими Продукти

  • Маслено тесто
  • брашно - 400 г, бяло
  • захар - 160 г кристал
  • яйца - 2 бр. + 2 бр. жълтъци
  • масло - 180 г, охладено
  • бакпулвер - 2 ч.л.
  • Пълнеж
  • бишкоти - 350 г Савоярди
  • череша амарена - 100 г
  • филирани бадем - 1 с.л.
  • и още
  • конфитюр от череши - 200 г
  • какао - 3 с.л.
  • ликьор от вишни - 40 мл
  • Глазура
  • черешов сироп - 1 с.л. от сладко
  • белтъци - 1 бр.
  • пудра захар - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурна 170 градуса;

Плоска тава, покрита с хартия запечене.

Черешата Амарена е голяма тъмно червена захаросана череша, основно се ползват за декорации и за някои пълнежи в сладкиши.

Бишкотите се смилат в блендер до прах. Изсипват се в купа и към тях се прибавят черешите, нарязани на половини, конфитюрът, разбърква се и се добавя ликьор от вишни, какаото и филиран бадем. Измесва се като тесто с ръка. Сместа става тежка, влажна и лепкава. Оставя се настрана.

В миксер се изсипва брашното, маслото на кубчета, разтрива се с пръсти и се довежда до трохи. Добавят се и останалите съставки, разбива се на средна скорост , докато се образува топка тесто. Завива се във фолио и се оставя в хладилник за 30 мин.

След като е достатъчно охладено тестото, се разточва на пръвоъгълник върху хартия за печене около 3-4 мм.

От дългата му страна се поставя в средата плънката, оформя се с ръце на руло, което се сплесква с ръце, да не е повдигнато, и страните на тестото се завиват около плънката. Двете страни на тестото се срещат една до друга, но не се прихлупват. Излишното тесто се изрязва. Остатъкът от тестото може да се ползва за оформяне на малки маслени бисквити.

Оформеното сладко руло се обръща, като белегът да е от долната страна. Оставя се настрана върху хартията за печене.

Белтъкът се разбива с пудрата захар до меки върхове. С палетен нож се покрива рулото само от горната страна. Оставя се за 15 мин на хладно, докато засъхне глазурата.

Черешовия сироп се поставя в малък пош. С дълго дървено шишче се минават отгоре върху глазурата линии по дължина, колко да се отбележат.

С помощта на поша се минава в този тесен улей със сладкото, това е вид декорация. Може да се посипе малко филиран бадем.

С остър нож се разрязват пастички около 3 -3.5 см.

Подреждат се изправени в тавата за печене с малко разстояние една от друга.

Пече се на 170 градуса за около 20 мин.

Източник: Il Mondo di Adry

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: