Начин на приготвяне
За да приготвите тарта с ягоди, първо трябва да приготвите тестото, което ще се съхранява в хладилника. Тестото е без захар, но който обича сладко, може да сложи 50 г пудра захар .
Докато тестото се охлажда, пригответе ягодите. Измийте ги, ако са пресни, и ги нарежете на три или четири парченца всяка. След това ги разбъркайте в захарта и нишестето и оставете да пуснат малко сок.
Ако са замразени, по по същия начин ги оставете на плота, да се размразят малко, но не напълно, за около 30 минути, като отново го разбъркате с нишестето и захарта.
За основата в голяма купа смесете брашното и пудрата захар с голяма щипка морска сол. Направете кладенче и добавете виното, зехтина и ваниловия екстракт.
Разбъркайте с помощта на вилица, като постепенно прибавяте брашното, докато се образува топка тесто. Тестото прехвърлете върху леко набрашнена повърхност и го омесете за няколко минути. Приберете тестото за около 30 минути в хладилника.
След като охладите тестото, го разточете върху добре набрашнена повърхност с дебелина 4 мм, увийте леко около точилката и го развийте върху 25 см форма за тарт с падащо дъно, разпределете тестото добре, като притискате внимателно. Надупчете основата с вилица.
Напълнете блата с ягодите и сложете в загрята фурна на 180 градуса без вентилатор за точно 40 минути бързия и вкусен веган тарт с ягоди.
Нашият вкусен ягодов сладкиш е готов оставяме да се охлади и после го разрязваме.
Насладете се на тази веган версия на плодов тарт.