Начин на приготвяне
Първо, приготвяме соса за пастата.
Пасираме доматите и ги оставяме настрани.
Сипваме каймата в тенджера и добавяме олиото. Разбъркваме и поставяме на котлона. Запържваме при постоянно разбъркване до покафеняване на каймата.
Веднага добавяме нарязаните на дребно гъби и продължаваме да пържим, като често бъркаме. Готвим около 5-6 минути и добавяме пасираните домати.
Намаляваме температурата и готвим до сгъстяване на соса. Добавяме зехтина, босилека, солта и черния пипер. Изключваме котлона и оставяме така.
Сваряваме спагетите до готовност, изцеждаме ги от водата и ги сипваме в тенджерата със соса.
Смесваме много добре и разпределяме в дълбоки чинии.
Поръсваме нашите спагети с домашен доматен сос с кашкавал и сервираме.
Коментари