Начин на приготвяне
Вкусна топла пита със сирене, без месене - само се бърка тестото.
В купа се смесват двата вида брашно и се оформя кладенче. Аз слагам брашно на око, не съм теглила, така че брашното е само за ориентир.
Маята се активира в топла вода със захарта и 2 с.л. брашно, добавят се яйцата, като се отделя един жълтък за намазване.
Прибавя се сол, олио, натрошено сирене и разбъркваме добре да се получи гъсто тесто, не се меси.
В тава върху хартия за печене сипете и заравнете. Оставете да почине 20 минути, после намажете с разбит жълтък с 1 ч.л.кисело мляко и поръсете сусам.
Разпределете малки парчета масло и печете в загрята фурна на 180 градуса до златиста коричка - около 25-30 минути.
Изважда се, покриваме за 5 минути с кърпа, а после се нарязва и хапваме с цялото семейство!
Пълнозърнестата бъркана пита със сирене е чудна!
Коментари