Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Плосък хляб»Бъркана питка със сирене и бакпулвер

Бъркана питка със сирене и бакпулвер

Бъркана питка със сирене и бакпулвер
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • прясно мляко - 200 мл
  • сол - 1 ч.л. равна
  • зехтин - 1 с.л.
  • бакпулвер - 1 пакет
  • царевично брашно - 200 г
  • брашно от спелта - 200 г
  • сирене - 100 г натрошено
  • семена - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вкусна и лесна пита без втасване и месене, само бъркате и печете.

В купа смесете двата вида брашно, добавете сол, бакпулвера, зехтин, прясно мляко и натрошено сирене.

Разбърква се добре с вилица и сипвате върху хартия за печене в тава 23-24 см.

Отгоре поръсете семена и печете в загрята фурна 180°C до суха клечка - около 20-25 минути.

Извадете върху решетка соления кекс, да се охлади.

Начупете на парчета и хапнете вкусно и здравословно с тази бъркана питка със сирене и бакпулвер!

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
яйцата в гащите ли? ;)
14.09.2022 14:17