Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Плосък Хляб»Пълнозърнеста пита с тиквени семена

Пълнозърнеста пита с тиквени семена

Пълнозърнеста пита с тиквени семена
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
15/10/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
95 мин.
Порции
4
"Специално за любителите на здравословното хранене - вкусна пълнозърнеста питка с тиквени семена"

Необходими Продукти

  • мая - 20 г
  • вода - 350 мл
  • олио - 2 с.л.
  • захар - 1 равна ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • яйца - 1 бр.
  • брашно - 3 ч.ч. бяло
  • пълнозърнесто брашно - 1 ч.ч.
  • олио - за намазване
  • тиквени семена - 50 г
  • микс от семена - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В 100 мл хладка вода се натрошава маята със захарта, разбърква се и оставяме на топло да шупне. В тава се смесват двата вида брашно, сипва се маята, добавят се яйцето, сол, олио и останалата вода.

Разбърква се с вилица на гъста каша, добавя се по малко от брашното и се меси средно меко тесто. Не трябва да не лепне.

Тестото се оставя в тавичката, в която ще печем върху хартия за печене. Отгоре се намазва с олио и поръсва с малко брашно. Втасва за 50 минути, отпуска се и отгоре се напуква.

Не се премесва повече, а само леко се поръсва с олио и семена. Слага се в фурната на 170-180 градуса. Печем питката за 35-40 минути до готовност. Изважда се след това, покрива се с кърпа, за да е мека и да се охлади.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: