Начин на приготвяне
Картофите се сваряват с кората в подсолена вода до готовност. Обелват се и се нарязват на едри парчета в голяма купа.
Шунката се нарязва на кубчета. Гъбите се почистват и задушават с малко масло за 5 минути.
Броколите се поставят в топла вода, за да се размразят, отцеждат се от излишната вода и се нарязват на по-малки розички.
Всички продукти се добавят в купата при картофите, овкусяват се с подправките и се заливат със сметаната, поръсват се ситно нарязания копър.
Разбъркат се добре и се разпределят в подходящи съдове, аз използвах три правоъгълни тавички.
Поръсва се обилно с настърган кашкавал.
Запеканката се пече на 180 градуса до приятен загар.
Сервира се с млечно-чеснов сос.
Запеканката с пресни картофи и броколи е много вкусна.