Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Гювеч»Хамсия с бяло вино в гювеч

Хамсия с бяло вино в гювеч

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
3144384
Хамсия с бяло вино в гювеч2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Вадите гювеча и останалото ще се нареди от само себе си, а крайният резултат ще надмине очакванията ви"

Необходими Продукти

  • хамсия - 1 кг почистена
  • олио - 1 ч.ч.
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • чесън - 6 скилидки
  • лук - 3 глави, големи
  • магданоз - 1 връзка
  • черен пипер - 1 щ.
  • сол - на вкус
  • дафинов лист - 3 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Посоляваме почистената риба и я поставяме в глинен съд.

Нарязваме лука на колелца и го нареждаме върху рибата.

Подправяме със ситно нарязан чесън, черен пипер, дафинов лист, магданоз и сол.

Заливаме рибата с бяло вино и олио.

Печем в умерена фурна до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: