Начин на приготвяне
Измийте и обелете картофите. Нарежете ги на дебели колелца. Сложете ги на дъното на гювеча. Поръсете с риган и 1 супена лъжица олио. Разбъркайте добре.
В малка купичка сложете 2 с.л зехтин. Нарежете магданоза на дребно, прибавете и него. Обелете чесъна и го минете през преса за чесън. Сложете и него в купичката заедно със щипка сол. Разбъркайте добре.
Подредете пържолите върху картофите. С помощта на четка намажете с магданозената смес хубаво от всички страни. Поръсете с малко кимион, черен и червен пипер. Налейте бялото вино и затворете с капака.
Включете фурната на 250 градуса и сложете гювеча вътре. Изчакайте да загрее добре и намалете на 200 градуса.
Така печете около 1.5- 2 часа.
Отворете и махнете капака. Оставете за около 10 минути, докато хване хубава, златиста коричка.