Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Гювеч»Рибен гювеч с вино

Рибен гювеч с вино

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Рибен гювеч с вино1 / 2
22/04/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • риба - 1 кг
  • олио - 1 ч.ч.
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • чесън - 5 - 6 скилидки
  • лук - 2 - 3 глави
  • магданоз - 1 връзка
  • дафинов лист - 2 бр.
  • черен пипер - ½ ч.л.
  • сол - ½ ч.л.
  • лимони - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата се изчиства, измива и се нарежда в глинен съд. Добавят се нарязания лук и чесън и се поръсва със сол и черен пипер.

Добавят се дафиновите листа и всичко се залива се с олиото, виното и 1 ч.ч. вода.

Слага се в студена фурна и се запича на 200 градуса до пълна готовност на рибата. Готовият гювеч се сервира подправен с лимонов сок и поръсен с накълцан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: