Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Гювеч»Рибен гювеч с арпаджик

Рибен гювеч с арпаджик

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Рибен гювеч с арпаджик1 / 2
25/07/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • скумрия - 4 бр. (средно големи)
  • брашно - 5 с.л.
  • гювеч - 1/2 буркан
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • червен пипер - ½ ч.л.
  • магданоз - 6 - 7 стръка
  • сол - ½ ч.л.
  • лук - 4 - 5 глави
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се нарязва на ситно и се задушава в сгорещеното олио. Добавя се брашното и се запържва до златисто.

Поръсва се с червен пипер и се залива с 1/2 чаша вода. Изсипва се в тава, отгоре се нарежда рибата, посолява се и се залива с гювеча.

Запича се в умерена фурна, докато остане на мазнина. Сервира се поръсен със ситно нарязан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
51
42
30
20
10
Дай твоята оценка: