Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Хек с орехи на фурна

Хек с орехи на фурна

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
3144384
Хек с орехи на фурна2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
18 мин.
Готвене
32 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4-5

Необходими Продукти

  • риба - 800 г хек (почистено филе)
  • домати - 5 бр.
  • олио - 1 к.ч.
  • масло - 2 с.л. краве
  • орехи - 80 г
  • магданоз - 1 връзка
  • брашно - 2 с.л.
  • лимони - 1 бр.
  • дафинов лист
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете филетата на късове и ги начукайте леко. Наръсете ги с черен пипер и сол. Оваляйте ги в брашно и ги запържете в нагорещена мазнина.

Задушете нарязания на полумесеци лук в малко сол и мазнина, след което добавете наситнените домати. Овкусете с дафинов лист и черен пипер.

Сложете счуканите орехи и накълцан магданоз. Вземете 2/3 от приготвената смес и я изсипете в тавичка. Отгоре наредете изпържената риба и я покрийте с останалата смес.

Изцедете лимона и наръсете всичко със сока. Пъхнете ястието за 15 минути в умерена фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Pressy
Pressy
Никога не съм го правила с орехи. Ще го изпробвам. Дано ми се получи добре ! Благодаря ви за интересната рецепта. Обичам новите идеи и "разчупените" рецепти,а не едно и също навсякъде ! Браво !
25.03.2016 11:44