Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Бисквитена торта»Бисквитена торта с ягоди и крема сирене

Бисквитена торта с ягоди и крема сирене

Бисквитена торта с ягоди и крема сирене
Снимка: Теодора Мещерова
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Общо
30 мин.
Порции
8
"Бърза бисквитена торта с ягоди - за всеки повод е подходяща"

Необходими Продукти

  • бисквити - 4 пакета / за торта, продълговати /
  • крема сирене - 1 кутия Филаделфия/ 250 г/
  • крема сирене - 3 пакетчета по 125 г
  • банани - 2 бр.
  • ягоди - 6 бр
  • пъпеш - 1/2 бр.
  • пудра захар - 2 ч.ч.
  • ванилия - 1 ампула есенция
  • череши от компот - 10 бр.
  • прясно мляко - 200 мл /за топене на бисквитите/
  • заквасена сметана - 2 кутии по 125 г
  • сладкарски перли - за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Крема сирене Филаделфия, крема сиренето и заквасената сметана се слагат в купа. Към тях се добавят пудрата захар и ванилията и се разбиват с миксер до получаването на пухкав крем.

1 банан и 3 ягоди се нарязват на ситно и се добавят към крема.

Ще ви трябва форма за торта с диаметър 26 см.

Пъпешът се почиства от семките и се нарязва на тънки филийки. С ягодите и бананите се процедира по същия начин.

Млякото се слага в купа, за да може по-лесно да се топят бисквитите.

След като всички продукти са готови, е време за редене на бисквитената торта.

На дъното на формата за торта се нареждат бисквити, потопени в мляко. След това следва пласт крем. Върху него се подреждат част от нарязаните на филийки банан и ягода. Отново следват бисквити, крем, като този път се подреждат пъпеш и банани.

Така се прави до изчерпване на продуктите, като част от ягодите се отделят за украса.

След последния пласт крем, бисквитената торта се украсява с ягоди, череши и сладкарски перли.

Ягодовата торта се оставя да преседи 1 нощ в хладилник.

Да ви е сладко с тази разкошна бисквитена торта с ягоди и крема сирене!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: