Начин на приготвяне
Яйцата със захарта се разбиват с миксера до побеляване, добавя се олиото и ванилията, след което се прибавят предварително пресятите брашно, какао и бакпулвер.
Разбъркат се внимателно с шпатула, за да не спадат яйцата.
В тавата на фурната, покрита с хартия за печене, се изсипва сместа, пече се на 170°C до готовност.
Още топло рулото се навива заедно с хартията на руло. Изчаква се да се охлади, след което се развива и намазва с приготвения крем.
Отрязва се по диагонал и се прикрепва отстрани с помощта на крем, за да имитира дънер.
Крем
Сладкарска сметана и пудрата захар се разбиват с миксера до готовност, добавя се заквасената сметана, доразбива се за още минута.
Към сместа се добавят няколко лъжици сладко от череши.
Готовото шоколадово руло се намазва и отгоре с крем.
Шоколадът се разтопява в микровълновата и с еднократен пош, в който се пресипва шоколад, се правят кръгове.
Да ви е сладко с моето школадово руло Дънер.