Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Тарт»Тарт от тиква и моркови

Тарт от тиква и моркови

Тарт от тиква и моркови
Снимка: Зорница Христова Михова
1 / 2
27/05/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
100 мин.
Порции
4
"Тарт от тиква и моркови - време е да му обърнете внимание"

Необходими Продукти

  • масло - 100 г
  • брашно - 300 г
  • захар - 2 с.л.
  • ванилова захар - 3 пакета (по 10 г)
  • яйца - 2 бр/
  • прясно мляко - 2 с.л. (или кисело)
  • За пълнежа
  • тиква - не повече от 1 кг
  • канела - 1 с.л.
  • захар - 2 с.л.
  • моркови - 1 бр.
  • ванилова захар - 3 пакета (по 10 г)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Режем тиквата на парчета и я варим. Обелваме я и добавяме захарта, ваниловата захар, канела, нарязания морков и разбъркваме добре.

В купа смесваме брашното, яйцето, маслото, захарта и ваниловата захар и месим тестото. Ако тестото е много твърдо, добавяме малко мляко или кисело мляко.

Върху парче хартия за печене ръсим брашното и след това разточваме лист тесто, малко по-голям от размера на тавата в която ще печем и прехвърляме в тавата. Прибавяме плънката.

От излишното тесто режем ленти и слагаме върху тарта.

Мажем с масло и разбито яйце и печем в загрята фурна за около 1 час.

Тартът от тиква и моркови е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: