Начин на приготвяне
Обелете тиквата и морковите, измийте ги и ги подсушете. Настържете ги на едро ренде.
Разбийте яйцата със захарта с помощта на миксер, добавете омекотеното масло на стайна температура, прибавете и заквасената сметана.
Пресейте брашното с бакпулвера и го прибавете към останалите съставки.
Добавете ваниловата захар и нарязаните на ситно орехови ядки. Добавете стафидите, предварително накиснати в топла вода. Разбъркайте до хомогенност.
Накрая добавете настърганите зеленчуци и разбъркайте отново.
Намажете дълбока форма за печене с олио и изсипете сместа.
Изпечете сладкиша с тиква в загрята фурна до 180 градуса до златисто-кафеникав загар.
Охладете леко морковения пай и с помощта на чиния го обърнете върху друга чиния, с която го обърнете пък отново върху поднос.
Този сладкиш с тиква, моркови и орехи е мек и много вкусен. Поръсете го обилно с пудра захар.
След като се охлади напълно, може да го нарежете и да сервирате.
Да ви е сладко!
Коментари