Лимонов тарт

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k31
Лимонов тарт1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
6-8

Необходими Продукти

  • брашно - 210 г
  • пудра захар - 80 г
  • яйца - 1 жълтък
  • масло - 150 г
  • Плънка
  • яйца - 4 бр. + 2 жълтъка
  • лимонов сок - 250 мл
  • лимони - кора от 3 бр.
  • пудра захар - 250 - 300 г
  • сметана - 200 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното, пудрата захар и студеното масло се разбиват в блендер до получаването на трохи. Прибавя се жълтъкът и се разбива повторно.

Тестото се завива във фолио и се прибира в хладилник, за да стегне. След това се разточва и се слага във форма за тарт с махащо се дъно. Отново се връща в хладилника. Изважда се, покрива се с фолио за печене и се пече в загрята на 180-190 градуса фурна за около 15-тина минути.

Плънка: Яйцата и жълтъците се разбиват заедно със захарта, добавя се сметаната, лимоновият сок и настърганата кора. Получената смес се излива върху вече изпеченото тесто и се пече в загрята на 150 градуса фурна /без вентилатор/ за около половин час.

Преди да нарежете лимоновия тарт, трябва да оставите да престои няколко часа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: