Начин на приготвяне
Брашното, пудрата захар и студеното масло се разбиват в блендер до получаването на трохи. Прибавя се жълтъкът и се разбива повторно.
Тестото се завива във фолио и се прибира в хладилник, за да стегне. След това се разточва и се слага във форма за тарт с махащо се дъно. Отново се връща в хладилника. Изважда се, покрива се с фолио за печене и се пече в загрята на 180-190 градуса фурна за около 15-тина минути.
Плънка: Яйцата и жълтъците се разбиват заедно със захарта, добавя се сметаната, лимоновият сок и настърганата кора. Получената смес се излива върху вече изпеченото тесто и се пече в загрята на 150 градуса фурна /без вентилатор/ за около половин час.
Преди да нарежете лимоновия тарт, трябва да оставите да престои няколко часа.