Начин на приготвяне
Ягодите се почистват и измиват, слагат се в касерола и се посипват със захарта, разбъркват се добре, да се намачкат ягодите и да си пуснат сока.
Слагат се на котлона и се сваряват до получаване на гъста консистенция. Оставя се да се охлади напълно. С пасатора се пласира до получаване на каша.
Сметаната се разбива до пухкав крем, не до пълното му сгъстяване, след което се добавя кондензираното мляко постепенно и се разбърква с миксера, за да се получи еднородна смес.
Разделя се на две сместа, към едната се слага ягодово кули, разбърква се до еднородна смес. Изсипва се в кутии с капак, за да не се получат кристалчета, и се прибира във фризера за около 6 часа.
С помощта на лъжица за сладолед се загребват от двата вида сладолед и се поднася с плодове, френски макарони или каквото пожелаете.
Да ви е сладко и приятно с моя сметанов сладолед с ягодово кули.