Начин на приготвяне
В купа поставете изварата, захарта, сухия пудинг, лимоновата кора и сок и яйцата.
Разбъркайте много добре, по възможност до гладка смес с миксер.
Фурната се загрява на 200 °C, като голямата ѝ тава се покрива с хартия за печене.
Бутертесто се разгъва на един лист и се намазва плътно със сместа. Покрива се с втория лист и с остър нож нарязах на ленти /широки 2 см/.
Всяка лента се усуква и разполага в тавата. Така се приготвят и останалите бутер пръчици. На моменти може да излезе плънка, но това не е фатално.
Намазават се с разбъркания с лъжица вода жълтък и лесните гризини се слагат да се пекат в напълно загрятата фурна за около 13-15 минути или до видима готовност и апетитен загар.
При бутертестото е по-добре да е препечено, отколкото да остане сурово отвътре.
Охлажда се върху метална решетка. Изстиналите десерти се поръсват с пудра захар.
От тези продукти приготвих 24 броя бутер пръчици с извара.
Коментари