Gotvach.bg»Рецепти»Снакс»Гризини»Бутер пръчици с извара

Бутер пръчици с извара

Владка ПанайотоваВладка Панайотова
Иноватор
1432431875
Бутер пръчици с извара1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
12
"Страхотни и лесни гризини за парти, за пикник или винаги когато ви се прихрупка нещо наистина вкусно"

Необходими Продукти

  • бутертесто - охладено 2 опак. от 275 г /общо 550 г/
  • извара - 250 г кремообразна
  • пудинг ванилия - 2 с.л. Йоткер
  • пудра захар - 4 с.л. или на вкус
  • лимонов сок - 1 с.л. прясно изцеден
  • лимонова кора - настъргана на 1/2 лимон
  • яйца - 2 бр.
  • За намазване
  • жълтък - 1 бр.
  • прясно мляко - 1 с.л.
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа поставете изварата, захарта, сухия пудинг, лимоновата кора и сок и яйцата.

Разбъркайте много добре, по възможност до гладка смес с миксер.

Фурната се загрява на 200 °C, като голямата ѝ тава се покрива с хартия за печене.

Бутертесто се разгъва на един лист и се намазва плътно със сместа. Покрива се с втория лист и с остър нож нарязах на ленти /широки 2 см/.

Всяка лента се усуква и разполага в тавата. Така се приготвят и останалите бутер пръчици. На моменти може да излезе плънка, но това не е фатално.

Намазават се с разбъркания с лъжица вода жълтък и лесните гризини се слагат да се пекат в напълно загрятата фурна за около 13-15 минути или до видима готовност и апетитен загар.

При бутертестото е по-добре да е препечено, отколкото да остане сурово отвътре.

Охлажда се върху метална решетка. Изстиналите десерти се поръсват с пудра захар.

От тези продукти приготвих 24 броя бутер пръчици с извара.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Yordanka Vasileva
Yordanka Vasileva
А пробвали ли сте солен вариант? Предпочитам да са солени.
24.08.2023 07:40